The Rolling Stones

Grunnlaget

Når det skal skrives om rockelegender og grupper, så er det et band som er umulig å komme vekk fra. Jeg snakker selvfølgelig om de gutta med den store røde tungen – The Rolling Stones. Ingen liste over kjente rockegrupper hadde vært komplett uten denne gruppen. Bandet er engelsk og ble grunnlagt så tidlig som i 1962 med originalbesetningen bestående av igjen flere legender som Brian Jones, Mick Jagger, Keith Richards, Ian Stewart, Bill Wyman og Charlie Watts. Ian Stewart forsvant fra den originale oppsetningen allerede året etter, men han var med som turnémedlem helt frem til sin død i 1985. Brian Jones var med frem til 1969 og til kun kort tid før han gikk bort. Han ble erstattet av Mick Taylor som var ed de neste fem årene g ble da erstattet av Ronny Wood som fortsatt er medlem i bandet. Etter 31 som gruppens medlem kastet Bill Wyman inn håndkledet. Han ble da erstattet av Darryl Jones som også fortsatt er med i bandet.

Grunnlaget

Grunnlaget

Grunnlaget

The Rolling Stones la grunnlaget for den invasjonen med utrolig fremgangsrike britiske band som slo gjennom i USA på den tiden. Bandet identifiserte seg med den yngre og rebelske kulturen fra 60 tallet som også ble en av årsakene til deres store fremganger. De var også et foregangs band på å mikse sammen blues og rock and roll på sin spesielle måte.

Fremgangen

Etter å ha eksperimentert litt med sin musikk og høstet fremganger med albumet «Their Satanic Majesties Request» som de slapp ut i 1967, så valgte de å tilbake til sine mer tradisjonelle røtter med en musikk kombinasjon av Blues og Rock and Roll. Dette resulterte i albumene Beggars Banquet (1968) sammen med Let It Bleed (1969), Sticky Fingers (1971) samt Exile on Main St. (1972).

Disse albumene ansees av mange å være bandets beste verk og var alle en del av bandets «Gyldene Æra». Det var også i løpet av denne tiden som bandet begynte å bli presentert som «Verdens beste rockeband».

Fremgangene som bandet hadde høstet på slutten av 60 tallet fortsatte også utover på 70 og 80 tallet. Her slapp de albumene Some Girls i 1978 og Tattoo You i 1981. De solgte begge meget bra og ble bandet mest solgte album. Etter et kortere opphold hvor deler av originalmedlemmene fokuserte på soloprosjekter, så gjenforenes de i 1989 og amme året slapp de albumet Steel Wheels som la grunnlaget for en enorm arenaturné.

Stagnering med album

Selv om bandet ga ut mer materiale fra begynnelsen av 90 tallet og fremover så har ingen av de albumene gitt de store suksessene. Det har vært turné virksomheten som har vært deres store suksess siden gjenforeningen sist på 80 tallet. Og de ene turnéen etter den andre har bedre blitt bedre og bedre økonomisk. I 2007 sto Rolling Stones for de fire beste av fem mulige beste økonomiske turnéene. Disse turnéene var Voodoo Lounge Tour (1994–95), Bridges to Babylon Tour (1997–98), Licks Tour (2002–03) sammen med Bigger Bang Tour (2005–07).

Bare dette siste er et bevis på at The Rolling Stones er et av verdens ledende rockeband I historien.

Les mer her.