Rock and Roll og Elvis Presley

Rock and Roll og Elvis Presley

One, Two Three o’clock four o’clock – five, six, seven o’clock, eight o’clock…. Slik lyder starten på en av de virkelige gamle slagerne i rockens verden! Bill Haley and his Comets er den dag i dag verdenskjente for denne slageren fra 1954. Det som ikke er like kjent er at låten er skrevet av Max C. Freedman og James E. Myers under pseudonymet Jimmy De Knight. Låten ble spilt inn i April i 54 og utgitt litt senere samme år.

Skal jeg først begynne å skrive om game rockelegender og sangene deres som fortsatt lever i dag får jeg mye å gjøre. Her er det virkelig mye snadder å «plukke i», men jeg får velge ut litt her og litt der både fra gamle dager og fra litt nyere dager. Vi får se hva jeg kommer over og hvilken vei jeg får ideer underveis her. Føg med om dette er en topic som kan interessere deg!

Rock and Roll

Rock and roll er en musikkform som så dagens lys sist på 40 tallet, selv om den ikke ble sørlig nevnt eller brukt før utover på 50 tallet. Sjangeren oppstod i USA, men resten av verden adopterte musikken ganske raskt. Nesten helt fra starten og frem til i dag har rock and roll vært en av de mest populære musikkgrenene i verden. En av de første hvite artistene som påvirket både musikken, klesmoten, hårfrisyren og både holdninger og språk og livsstil var Kongen selv av denne sjangeren. Ja jeg snakker om Elvis Presley. Både via sin musikk, via filmer og TV opptredener tok han verden med storm. Og mange både savner ham den dag i dag og elsker musikken hans.

Elvis Presley

Elvis Presley

Elvis Presley

Elvis Aron Presley ble født i Tupelo i Mississippi i USA i 1935. Han regnes som en av de aller største innen rocke musikken. Den første singelen han ga ut i 1956 gikk rett til topps på listene i USA – Heartbreak Hotel. Samme år kom også hans debut som skuespiller i filmen «Love me Tender».

Skal man beskrive karrieren til Elvis kan man skrive en hel bok. Men skal forsøke med noen få ord og gi et «kort bilde».

Oppstarten som sangartist var ikke lett for Elvis og han ble avvist av flere. Han tok jobb som lastebilsjåfør etter at de første innspillingene hans slo feil.

Gjennombruddet

Det første lille gjennombruddet kom via en lokalradio i Memphis området med låten «That’s all right». Denne sangen hadde gjort publikum nysgjerrige og de begynte å ringe radioen for å finne ut hvem denne sangeren var. Dette var i 1954. Så skulle det gå 1,5 – 2 år før det virkelig store gjennombruddet kom. Det kom i januar 1956 med låten «Heartbreak Hotel» som ble spilt inn hos RCA i Nashville. RCA hadde da hentet inn flere musikere for å gi Elvis sin faste kvartett mer fyldig lyd. De hadde hentet inn pianisten Floyd Cramer og gitaristen Chet Atkins, samt tre korsangere. Og fra dette store gjennombruddet i 56 og frem til Kongens død i 1977 skjedde det mye. Og mye av dette lever i beste velgående i mange musikk-elskeres hjerter fortsatt i dag.

Selv etter hans død har det blitt gitt ut låter. Bare mellom 1977 og 1981 kom det ut seks nye låter som nådde topp ti på countrylisten.

Historien om «the King of Rock and Roll» er lang.