Musikk i Norge i sommer

Konserter i Norge

Noen konserter har det enda ikke blitt på meg på lang tid. Men vi får se an litt ut over sommeren hva vi får tid til. Har mange planer og det bygger seg opp med ganske mye som skal gjøres i løpet av en kort sommer i Norge i år. Og jeg får ikke gjort noen ting før siste halvdelen av Juni. Etter det regner jeg med at det går slag i slag til midten av August i hvert fall. Men skal forsøke å «klemme» inn en konsertaften eller to i løpet av en helg eller noe i den stilen.

Glomma festivalen

De siste dagene av juni måned blir det mye god musikk i Fredrikstad ved Glomma sitt utløp. Årets Glomma Festival skal arrangeres fra 27 juni og de neste fire dagene blir det flere storfine besøk.

DDE kommer tilbake igjen etter at de var utsolgt på konserten under fjorårets festival. Publikum har «krevd» de tilbake for å få mer av dette trønder bandet som er så populær over alt hvor de kommer. Så da blir det vel både rock’n Roll og allsang i stor stil. Låter som de er særdeles kjente for er jo «Rompa mi», «Rai Rai», E6 og «Vinsjan på kaia». For ikke å snakke om «Det går likar no». Alle disse kan det nesten garanteres at kommer til å bli spilt på denne konserten på

Dampskipsbrygga i Fredrikstad under Glommafestivalen 2018.

Øivind Blunck

Øivind Blunck

Øivind Blunck

Ti tusener av publikummere har hørt de på Chateau Neuf i Oslo. De skal spille i hele sommer på Klubben i Tønsberg. Kun en eneste konsert utenfor Tønsberg i sommer og det er på Glomma festivalen i Fredrikstad. Jeg snakker om Øyvind Blunck i spissen for et stort show med «Grease». Her snakker vi 50 talls rock på sitt aller beste. Det blir låter som «Grease lightning», Summernights, Johnnie B Goode og rockeinnslag med «Rock around the clock» og mye mye mer. Garantert et stort show. Det kan sikkert også komme noen overraskelser med noen gamle norsk slagere og hits.

Henning Kvitnes

En av Halden sine store musikere sin konsert er utsolgt flere uker før den skal finne sted. Dette er et jubileumsår for Henning Kvitnes. Han feirer både sin egen 60 års dag, samt over 40 års karriere som artist. Hanfølger opp suksessen fra i fjor med Anne Grete Preus som også solgte fullt hus og fikk stor suksess på Litteraturhuset.

Kvitnes vil servere en god blanding av nye og gamle låter fra hele sin karriere. Dette blir garantert en kveld å minnes i lang tid etterpå.

Claudia Scott

Dette blir en kveld og konsert med hyllest til Johnny Cash. Og hvem er bedre til å gjennomføre det enn Norges Amerika dronning innen rootsrock og country. Hun vil gjøre kvelden sammen med National Cash – En gruppe som du skulle tro hadde med seg legenden selv. Med autentisk stemme så kommer det en gjeng fra California og spiller flere av legendens mest kjente låter. Ta deg en tur og du vil garantert bli overrasket over likheten.

De har også med seg Fredrikstad mannen Totto Hansen på Trommer.