Konserter i Norge

Konserter i Norge

Fornebu arena har blitt Norges storstue når det kommer til konserter. Det ser vi på utviklingen som har vært siden de åpnet for slikt for snart 10 år siden. Hvert eneste år siden den gang har det vært en stor artist på scenen på den gamle flyplassen, men i år er det utviklet seg og det er mer spennende på gang. Så langt i år har det allerede vært en stor artist på scenen, og som nevnt i forrige artikkel så er det stor konsert på gang nå først i mai. Senere i år er det mye mer på programmet av både store artister og store satsninger.

Store artister

Enrique Iglesias har allerede holdt en konsert på Fornebu arena i år. Dette var hans første besøk i Norge på 15 år. Sønnen til den enda større Julio Iglesias som herjet på 70 og 80 tallet med en rekke album utgivelser som flere av de tok verden med storm. En rask oversikt finner jeg 50 albumutgivelser. Nå i disse dager er det en enda større begivenhet vil jeg kalle det som skal spille der ute på Fornebu Arena. Den amerikanske Heavy rock gruppen Metallica. Dette er absolutt ikke første gangen Metallica har spilt i Norge. Det nærmer seg vel tjuende gangen eller noe bortimot det.  De har spilt i Skedsmohallen, i Oslo Spektrum, Valle Hovin, Bergenhus festning og på Telenor Arena tidligere. Men jeg synes nå det er like stort hver eneste gang de kommer til Norge. Metallica er et band som har skrevet seg inn i rockens historie for alltid.

Norge er landet

britney spears stil

britney spears stil

Pink Floyd Dersom du elsker å gå på konserter så bør du nesten være hjemme i Norge i sommer og ikke reise på ferie. Det er mange store og gode artister på gang. Først ut i Juni er Iron Maiden som skal spille på Trondheims Rocks, Dahls arena, deretter kommer Ozzy Osbourne til Tons of Rock som spilles på Fredriksten festning i Halden. Og dagen etter er det Alice in Chain sin tur på samme sted. To dager på rad med utrolig musikk – slå den da! Og det er ikke slutt enda. I juli kommer Guns n’ Roses til Oslo og Valle Hovin Stadion. Den gamle storstuen fungerer enda for å ta i mot store artister. Her er det vel plass til rundt 40 000 publikum – så det er bar å løp & kjøp billetter folkens! Så etter denne storsommeren så roer det seg litt ned. I August så blir det både litt pop og rock konserter som skal gjennomføres. Først kommer Britney Spears til Telenor Arena før den gamle legenden fra Pink Floyd kommer på besøk. Jeg snakker om bassgitarist og gitarist Roger Waters. Han gjør nå en solo karriere hvor han spille både egne låter men også noen av låtene fra sin tid i Pink Floyd.

Mye god musikk

Jeg selv bor for tiden i utlandet, men med så mye god musikk på gang i gamlelandet så har jeg faktisk vurdert å ta meg en tur hjem for å høre noen av disse konsertene. Vi får de – det er enda over en måned igjen til det virkelig braker løs. Bortsett fra Metallica da selvfølgelig som er nå i begynnelsen av Mai.