Konsert plasser i Oslo

Oslo som konsert by. Det har vel ikke alltid vært det store. Veldig ofte har man måttet reise til Sverige, Danmark eller Tyskland eller også til England dersom man vil høre noen store artister spille. Men de senere årene – ja det begynner å bli en del år nå faktisk har det kommet en del store stjerne til Oslo også. Også nå i år er det flere store artister som er booket inn for kommende høst. Så dersom du er sugen på noen gode konserter så kikk inn på listene til de som selger billetter.

Spektrum

Telenor Arena er ikke så gammel og har vel tatt over som Oslos konsert arena nummer en etter Ullevål og Spektrum. Jeg er litt usikker på hvor mange tilskuere man fikk inn på Ullevål i sin tid, men det har da vært flere som har opptrådt der. Jordal har vel også blitt benyttet om jeg ikke husker helt feil. Men begge disse blir småplasser i dag etter at Oslo Spektrum og Telenor Arena kom. Først kom Oslo spektrum og kunne ta inn 10 000 tilskuere under konserter. Og det var mange som spilte der i løpet av 90 tallet og på begynnelsen av 2000 tallet. Det har vært store arrangement der. Melodi Grand Prix eller Eurovision Song Contest som det heter nå ble arrangert der i 1996 etter at Norge vant finalen i 1995 med Secret Garden og låten «Nocturne». Andre store arrangement der har vært og til dels er fortsatt med noen av disse; Nobels fredspris konserten, Disney on Ice, Norsk Militær Tattoo og finalene i håndball for både menn og kvinner. Oslo spektrum har store planer om å utvide, men først og fremst på konferanse delen. Dette for å styrke Oslo sin posisjon som konferanse hovedstaden i Skandinavia. Men det vil bli noen flere plasser på konsert arenaen også – estimert opp mot 2000 nye plasser.

Telenor Arena

Telenor Arena

Telenor Arena

Så en bit utpå 2000 tallet kom Telenor Arena eller Fornebu Arena som den først het. Den stod klar i 2009 og skulle tjene som Stabekk sin hjemmebane i fotball. Men det lå også i planene at det skulle kunne være andre større og mindre arrangement der. Men Stabæk ble ganske raskt kastet ut fra arenaen og tilbake til Nadderud igjen. Første store artist som opptrådte på arenaen var Tina Turner. Det var allerede samme året som alt var klart og arenaen ble åpnet. Som konsert arena tar Telenor Arena hele 25 000 tilskuere eller publikum om du vil. Som fotball arena tok den 15 000. I dag er den for det meste bare brukt til ulike arrangement. Den kontrakten Stabæk først fikk med eierne av arena ble omgjort i 2011 og da fant ikke klubben økonomi til å bli værende der. En økning fra 9 til 30 millioner om året var litt for drøy. Nå i disse dager er det stor konsert på gang igjen i Telenor Arena. Det amerikanske Heavy Metall bandet Metallica skal holde konsert helt først i Mai 2018. Det blir garantert en stor konsert – skulle ønske jeg kunne komme meg dit faktisk – men dessverre ingen mulighet!

Telenor Arena