Kjente Norske artister

Kjente Norske artister

Det å få til å skape seg ett kjent navn innen den musikalske verden er ikke lett, talent må en jo selvfølgelig ha og det kreves mye hardt arbeid for å kunne lykkes.

Hvert sitt land har jo sine lokale stjerner som igjen vanligvis prøver lykken også utenfor landegrensene. En god del av dem gjør det også bra internasjonalt men mange forblir populære kun i hjemlandet sitt.

Jahn Teigen

En av disse som stort sett har holdt seg innen Norges grenser er Jahn Teigen, men han har jo deltatt i Eurovision Song Contest flere ganger uten at den store internasjonale karrieren har slått inn. Det har blitt en del finaler i Melodi Grand Prix også, faktisk hele 14 ganger har han kommet så langt. Teigen kommer i fra Tønsberg og der startet han å vise sin musikalske interesse tidlig i livet og hans første deltagelse i ett band ble da han var 15 år gammel i gruppen The Little Stones. Men allerede året etter startet han opp sin egen gruppe som han kalte The Enemies sammen med noen venner. Dette bandet varte i bare tre år men de rakk å gi ut en plate på den tiden som fikk det samme navnet som gruppen samt tre singler.

Etter at denne gruppen ble oppløst reiste han rundt og spilte og sang alene en tid før han ble med i Red Squares som var en Engelsk gruppe, men allerede etter ett års tid gikk han over til Lions of Juda som var ett Israelsk band. Men heller ikke i denne gruppa ble han lenge, allerede året etter sluttet han og dro tilbake til Norge. Her ble han med i Arman Sumpe D.E som vokalist, dette var en gruppe som spilte progressiv rock. Denne gruppen er nok mest kjent under navnet Popul Ace som de senere kalte seg. Han ble i denne gruppen i syv år før han igjen gikk ut og satset på en solokarriere. Men allerede under denne tiden hadde han rukket å delta i Melodi Grand Prix tre ganger, den opptreden han hadde i 1976 med sangen Voodoo ikledd en skjellet drakt vakte jo en god del oppmerksomhet om stilen hans. Teigen har fortsatt sin karriere innen Norges grenser men ganske stor suksess og han driver fortsatt på.

Sissel Kyrkjebø

Bergen

En av Norges store stjerner som også har gjort det godt i utlandet er Sissel Kyrkjebø som kommer i fra Bergen. Hun er en sanger som har folkemusikk, pop og salmer som sin musikkstil. Det første store gjennombruddet hun fikk var da hun sang i pausen under Eurovision Song Contest som da ble holdt i Bergen i 1986, da var hun bare 17 år gammel.

Hun fikk da starten på den internasjonale karrieren der og det neste store gjennombruddet kom i 1994 etter hat hun sang Olympiahymnen i åpningsseremonien i Lillehammer. Hun har hatt både en god solokarriere og vært med i en del andre grupper gjennom årene og hun er nå en godt kjent vokalist verden rundt. Hun holder også fortsatt på så vi kan få nyte hennes musikk fremover også.