Festivaler

Festivaler

Det er ikke lett for de som startet opp i musikk bransjen som nybegynnere, men ett flott sted og få vist frem hva man kan er på noen av de utrolig mange festivalene som finnes rundt omkring i verden. Festivaler finnes det utrolig mange varianter av, alle musikkstiler som finnes er representert på de forskjellige festivalene. Det er bare å lete litt så finner man garantert en musikk festival som passer din musikkstil.

Midnattsrocken

Oppe i Finnmark finner man en av de største rocke festivaler som de har der oppe i nord, Midnattsrocken blir holdt ved Brennelv neset som er rett ved Lakselv. Festivalstedet ligger helt innerst inne i Porsanger fjorden. Den holdes hvert år i juni og årets festival er satt opp til i fra den 11 til og med den 14 juni. Denne festivalen ble startet opp i 1984 og her blitt en veldig populær festival med tiden. Det er over 15 000 mennesker innom festivalen de dagene den pågår. Det er lagt til rette for camping inne på området, de fleste vet jo at været der oppe kan være rimelig ustabilt og da er det greit og krype inn i teltet for å holde seg tørr. Foreløpig er artister som Gåte, OnklP, Maxx, Backstreet Girls, Terje Tysdal og Isak satt opp på listen, men det er ikke ferdig enda så følg med på hjemmesiden deres for oppdateringer.

Norway Rock Festival

Norway Rock Festival

Norway Rock Festival

I Kvinesdal blir Norway Rock Festival arrangert hvert år som regel i juni, i år er den satt opp i fra den 11 til og med den 13 juni. Denne festivalen startet opp i 2006 så den er en ganske ny festival. Men den var egentlig fortsettelsen av Sørlandstreffen som var en kombinert Mc treff og en musikkfestival. Da denne ble avviklet satte en gruppe seg ned og gjorde ett forsøk på og fortsette musikk festival delen. Det har gått ganske greit bortsett i fra en konkurs i 2001 så har de klart og holde det gående til dags dato. Her er det Heavy og rock musikk som er stilen og på årets spilleliste finner man Dee Snider, Skid Row, Arch Enemy, Soil og Defecto med flere.

Karmøygeddon

I Haugesund holdes Karmøygeddon festivalen til, den arrangeres to ganger i året. Den første holdes rundt mai måned og den andre rundt september måned. Den første kalles for Karmøygeddon metal Festival mens den andre kalles Karmøygeddon Artic.

Festivalen startet opp i Koppervik som ligger på Karmøy i midten av 2000 tallet, det var da bare en festival i året men etter ett par år flyttet de inn til Haugesund og startet opp med to festivaler i året.

Rock Mot Rus Festivalen

I Nordland ved Andenes holdes Rock Mot Rus Festivalen hvert år på vårparten, den første festivalen ble holdt i 1993. Her får de unge håp fulle musikerne spille noen låter og se hvordan musikken deres blir mottatt.

Vinneren av disse unge talentene får en pris på rundt 20 000 kroner og en plass på Buktafestivalen året etter, er nok en ganske fristende pris for mange av dem dette.