Allsang på Grensen

Allsang på Grensen

Det er mange steder rundt omkring i landet hvor det er arrangementer med musikk og mye moro hele året og deler av året. Et sted som har utrolig godt rykte og som får mye storfint besøk hver eneste sommer er «Allsang på Grensen» i Halden. Der kan man høre utrolig mye fin og variert sang og musikk i løpet av de sommerkveldene de arrangerer år etter år. Den listen med artister som har vært innom der begynner å bli lang, og den blir bare lenger og lenger for hvert eneste år nå.

2018 sesongen

Årets sesong av Allsang på grensen er den 12 i rekken. Og det har blitt en gedigen suksess hvert eneste år. Publikum fyller opp festnings-plassen i Halden, og flere hundre tusener av mennesker ser dette på TV.

2018 sesongen

2018 sesongen

Programmet er veldig likt det svenskene har med «Allsang på Skansen». De har holdt på en del år mer, men de har også sine programmer hvert eneste år fortsatt. 1979 var vel første år de sendte ut sine låter og lyder gjennom TV rutene i Sverige. Og siden har de hatt dette arrangementet fast hver eneste uke. På det beste var de oppe i rundt to millioner seere til hvert program! Det er jo tall som alle program bare kan sikle etter uansett hva det handler om. Norges utgave er altså «Allsang på Grensen» og spilles inn på Fredriksten Festning i Halden. Katrine Moholt har ledet programmet siden starten. Og i noen sesonger har hun hatt med seg Tommy Steine som sideprogramleder. De sesongene han ikke har vært med så har det vært en del forskjellige gjesteprogramledere.

Artistene

Listen over artister som har besøkt «Allsang på Grensen» begynner å bli meget lang og eksklusiv. Årets liste er også ganske lang og eksklusive – nesten som alltid for å si det slik. Første program går av stabelen nå i slutten av juni, og der er Moholt på plass og har i det programmet med seg Kristian Valen som gjesteprogramleder. Faste innslag i hele årets sesong vil være komikeren John Brungot. Og publikums «opphisser» eller den som setter liv i publikum vil være Stian «Staysman» Thorbjørnsen.

Artistene i det første programmet og i programmene fremover vil være; Las Ketchup, Ronan Keating, Arne Hurlen, ZadeKing og Carola.

Videre sommeren og høsten kommer altså DDE, Freddy Kalas, The Main Level, Eva Weel Skram, Odd Nordstoga, E-Type, Emilia, A1, Halvdan Sivertsen, Summernights gjengen med Øivind Blunck, Charlotte Brænna, Bjørnar Reime, Håvard Eikeseth, John Masaki, Mari Haugen Smestad, Trine Bariås, Dance with a Stranger, Finn Kalvik, Tor Endresen og Anne- Sophie Endresen, Alexander Rybak, Stavangerkameratene, Vidar Johnsen, Adam Douglas, Idde Schultz, Charlotte Perelli, Vidar Villa, Pål Flåta, Stephen Ackles, Vidar Busk, Flashdance med Heidi Ruud Ellingsen og dansegruppen Absence, Tshawe, Amy Diamond, Claudia Scott, Trine Rein, Tone Damli, Silya, Christel Alsos og Hans Petter Aaserud.

Dette var hele listen som de har annonsert 1 måned før oppstarten. Det kan sikkert forekomme endringer i løpet av sommeren. Så dersom du planlegger en tur, så sjekk listen selv hvem som er på hvilke dager.

Ha en god musikalsk sommer!