Adele

Adele

Det er mange artister som har kommet som «stjerneskudd» over himmelen og sluknet like raskt som de kom. Men enkelte er kommet for å bli også selvfølgelig og de skriver seg inn i historien med sin musikk og sine opptredener. Artisten jeg tenker på denne gangen som er kommet for å bli er den fortsatt unge damen fra Tottenham i England. Hun er enda ikke blitt 30 år gammel og er allerede akseptert som et icon i musikkverdenen både i England og på verdensbasis. Når det snakkes om henne så snakkes det med samme ord som David Beckham, Dronningen av England Queen Elisabeth II, The Beatles, Charlie Chaplin eller Elton John. De er alle britiske kultur-iconer, og har for lengst skrevet sitt navn inn i historiebøkene. Ja du har gjettet riktig – jeg snakker om artisten Adele.

Første platekontrakt

Adeles fulle navn er Adele Laurie Blue Adkins og hun er født i Tottenham i London i 1988. Og allerede det året hun ble 18 år signerte hun sin første platekontrakt. Denne kontrakten kom i stand kun på grunn av internett og makten internett har. Det ble lagt ut en demo av hennes musikk på et nettsted og det var på den måten plateselskapet XL Recordings kom over henne. De hørte denne demoen på internett, tok kontakt med henne og skrev ganske umiddelbart en kontrakt. Men det skulle gå cirka to år før det første albumet kom ut. Hennes debut album kom i 2008 og hadde fått navnet «19». Dette albumet ble tatt imot med stor suksess over store deler av verden. I England og USA til sammen har albumet solgt til Platina hele ti ganger. Det betyr at det er solgt minst 10 millioner eksemplarer av albumet hennes bare i disse to landene! Snakk om debut da!

Album nummer to

Album nummer to

Album nummer to

Etter en utrolig periode med sitt debut album, så bare fortsatte pilene enda høyere med albumet «21» som var navnet på hennes andre album. Solgte det første bra, så må man vel kunne si at dette albumet solgte meget bra. 16 platina bare i England og totalt ble det solgt nesten dobbelt av dette på verdensbasis.

Rekorder

Alle som utøver noe i noen form elsker rekorder så lenge man kan ha de alene og være best. Og er man best i verden på dette så er det enda bedre. Adele fikk en rekord notering for å være den artisten som hadde ligget lengst på førsteplass sin 1985 – dette var da i 2011. En annen rekord satte hun ved å være første kvinnelige artist som tre låter inne på blant topp 10 på topp 100 listen samtidig og to album blant de fem beste på Billboard 200 listen.

TV og film

Inne blant album og musikk så ble det tid til litt jobbing med film og TV. Allerede i 2009 var hun på TV i filmen Ugly Betty med en opptreden. 2015 kom det to spesielle Adele programmer på BBC. Hun har jo også gitt ut sitt tredje album «25» og hadde suksess igjen.